Blog

Get informed about our latest news and events

 – Galskapen startet med en TINE-bil

 

Midt blant byggevarekjeder og interiørbutikker på Lierstranda ligger en litt annerledes byggebutikk.

LIERSTRANDA: Du ser med en gang hva slags byggevarer du får kjøpt inne hos Helge Viker.

Her får du tak i alt fra murstein og takplater, til vindusrammer og løse hoder. Ja, du leste riktig. Løse hoder. Nærmere bestemt Lego-hoder.

All slags Lego

Klossehuset, som butikken heter, har et av landets største utvalg av Lego-sett i hyllene, og her er det noe for alle som liker Lego, enten vi snakker teknisk, tematisk eller rett og slett veldig rosa.

Det er Star Wars, Harry Potter, Technic og Lego Friends. Det er Pirates og the Caribbean og Duplo. Og det er City, Ninjago og Creator.

Det er med andre ord noe for enhver Lego-interesse inne hos Helge. Likevel er det de indre gemakker som er selve skattekammeret. Det er her delelageret er, og det er her kunder fra hele verden finner klossene de er på jakt etter.

Startet i 1999

Etter å ha hatt lokalet i et par år, åpnet han butikken rett etter påske.

– Det er noe jeg hadde hatt lyst til lenge, og det er fint å kunne kombinere butikken med netthandelen, sier han, og bekrefter samtidig at Lego-interessen fortsatt er oppadgående. Over hele verden.

Selv begynte han med Lego-handel i 1999.

Bilen om begynte galskapen: Det var en slik Tine-bil i Lego som be starten på butikken til Helge Viker. Foto: Cecilie Johannessen

Det kom naturlig da ungene skulle ha Lego, og jeg så at det var mange kule sett som ikke jeg hadde da jeg var barn, sier han, og legger til at det som startet det hele for ham egentlig var en lastebil fra Tine i Lego.

Jeg fant ut at det var Lego her som ikke var mulig å få tak i for folk i utlandet, så da kjøpte jeg opp restlageret og startet salget, forteller han.

Ni millioner klosser

Siden den gangen har lageret vokst, og i dag har han rundt ni millioner klosser fordelt på over 11.000 forskjellige i delelageret sitt, alt sirlig sortert i hyller og skuffer.

Bestillingene på klosser kommer fra en internasjonal nettside kalt bricklink.com, og daglig går det pakker med klosser til hele verden.

Det er primært deler for dem som skal bygge litt store konstruksjoner, men det er også for dem som er på jakt etter klosser innen forskjellige tema, forklarer han.

Utvider

Interessen for Lego har han alltid hatt, og var med på å starte Brikkelauget for voksne for 12–13 år siden.

Den gangen var de under ti medlemmer. I dag teller lauget flere hundre medlemmer, og på den årlige utstillingen i Trondheim er det flere tusen betalende besøkende.

Helge er egentlig kjemiker og har tidligere jobbet både på Torda og Star. I mange år kombinerte han Lego-lageret med vanlig jobb, men valgte etter hvert å satse hundre prosent på de danskproduserte klossene.

Dette har han holdt på med i 7–8 år nå, og angrer ikke på valget.

Nei, jeg satser framover. Etter hvert skal butikken utvides og utvalget skal vokse, for det kommer stadig nye sett, stadig nye klosser og stadig nye Lego-byggere.

 

Artikkelen er hentet fra dt.no.

Leave a Reply